Archiv článků

20.02.2015 07:25

Ekonomicko-technologický seminář - 19. 2. 2015 v Žatci

Ekonomicko-technologický seminář - 19. 2. 2015 v Žatci   Seminář měl v podstatě jeden hlavní referát a to je výsledek výběrového šetření Ústavu zemědělské ekonomiky a informací v Praze, pracoviště Brno (dále jen ÚZEI), který provádí již od roku 1996 každoročně u všech hlavních plodin v ČR a...
19.02.2015 12:38

Chmelařství - Ing. Dr. František Zima a prof. Ing. Dr. Václav Zázvorka, Praha, 1938

Chmelařství - Ing. Dr. František Zima a prof. Ing. Dr. Václav Zázvorka     Kultura chmele. Příprava půdy před vysazováním chmele. Prohlubování půdy jest důležitým úkolem při zakládání chmelnice. Chmel jest rostlina vytrvalá, hluboko kořenící, produkující během pomerně krátké...
17.02.2015 16:49

Seminář k agrotechnice chmele - Chmelařský institut s.r.o. v Žatci - 17. 2. 2015

Seminář k agrotechnice chmele - Chmelařský institut s.r.o.  v Žatci - 17. 2. 2015   Ing. Miloslav Klas, CSc. ředitel společnosti Zemědělská společnost Chrášťany s. r. o. www.zsch.cz Autora tohoto článku zaujali některé příspěvky (přehled programu viz...
15.02.2015 16:35

Zamyšlení nejen nad zákonem o trestní odpovědnosti právnických osob

Zamyšlení nejen nad zákonem o trestní odpovědnosti právnických osob   1.    Základ dělby moci v ideálním demokratickém státě Osvědčil se model nezávislé moci soudní, výkonné a zákonodárné, kdy základem politického systému je systém volených politických stran. O tom nebude asi...
13.02.2015 10:21

CHMEL (HUMULUS LUPULUS)

Chmel (Humulus lupulus) Chmel v minulosti (přibližně kolem let 1997, 2005 a roku 2011) byl zcela neprodejný. Obchodníci jej doporučovali vůbec nesklízet. V ČR docházelo dokonce k jeho  pálení či kompostování, anebo jej byli ochotni nakupovat za ceny, které v žádném případě nepokrývali...
13.02.2015 08:00

Mák setý (Papaver somniferum L.)

Mák setý (Papaver somniferum L.) Pěstování máku lze hodnotit jako výzvu. V rámci ČR se sice vyvíjí technologie - výrobní systém, který by zajistil stabilní vysoké výnosy, ale zatím jsou výsledky jen mezitimní. Výsledky ekonomiky výroby jsou dány zejména cenami, které velmi kolísají, ceny mohou být...
13.02.2015 07:59

Hrách setý (Pisum sativum)

Hrách setý (Pisum sativum) Hrách je pěstován na výrobu osiva a dále i pro potravinářské účely. Výnosy lze (s ohledem na nejbližší okolí - okres Ra, středočeský kraj) označit jako nadprůměrné. Výsledky předních pěstitelů ve světě (zejména Francie - výnos hrachu 5 - 6t/ha) a někdy i v ČR jsou však...
13.02.2015 07:55

Řepka ozimá (Brassica napus)

Řepka ozimá (Brassica napus) Ve výrobě a obchodu se semenem řepky ozimé se zaměřujeme spíše na spolupráci se stálými obchodními partnery. Výroba je na vysoké úrovni a intenzitě (vysoké výnosy), dosahované výsledky jsou nad průměrem okresu RA, středočeského kraje i když půdní podmínky (půdní...
13.02.2015 07:54

Chmel (Humulus lupulus)

Chmel (Humulus lupulus) Chmel v minulosti (přibližně kolem let 1997, 2005 a roku 2011) byl zcela neprodejný. Obchodníci jej doporučovali vůbec nesklízet. V ČR docházelo dokonce k jeho  pálení či kompostování, anebo jej byli ochotni nakupovat za ceny, které v žádném případě nepokrývali...
13.02.2015 07:18

Pšenice ozimá, pšenice jarní (Triticum aestivum )

Pšenice ozimá, pšenice jarní (Triticum aestivum)  Pšenici ozimou i jarní pěstujeme pro účel výroby osiv (odrůdy dle poptávky odběratelů), dále pro potravinářské účely (skutečné kvalitativní parametry viz jednotlivé roky níže). Výroba je na vysoké úrovni, je dosahováno vysoké intenzity, což je...

Kontakt

Zemědělská společnost Chrášťany s.r.o.

zschrastany@seznam.cz

Chrášťany 172
p.Kněževes
27001

606 850 755 -ředitel
721 080 613 -hlavní agronom
602 400 701 -chmelař,agronom
732 620 444 -pozemky
(evidence,nájem,pacht,koupě pozemků)
728 399 733 -hlavní mechanizátor,chmelař
313 582 308 - účtárna
313 582 931

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode